De introductie van een vreemdeling. (het hele verhaal) de duivel verkocht zijn ziel aan mij.

De introductie van een vreemdeling.

1.

Het is donker en regent zachtjes als ik nog half bezopen en vol gesnoven met een dikke joint tussen mijn vingers door het natte gras loop. Na een diepe haal aan mijn blunt vul ik mijn longen met rook en laat mijn filters impregneren met teer gevulde THC zodat ik me wat rustiger voel. Mijn poten zijn nat en ben zwaar sjagerijnig en depressief en daar heeft de alcohol en coke me niet echt mee geholpen. Mijn richting dwingt mij over een slootje te springen, zodat ik bij een pad kom en dat tyves end niet weer helemaal terug hoef te lopen. Wat de fuck loop ik hier, hoe in hemelsnaam ben ik hier terecht gekomen. In de verte staat een grote boom, en omdat ik die kut regen een beetje zat begin te worden heb ik besloten daar even te gaan zitten. Een grote rook walm verlaat mijn longen als ik ga zitten en zucht omdat mijn lichaam zachtjes begint te protesteren na een lang weekend dealen partyen en drugs gebruiken. Terwijl ik mijn longen weer vul zie ik in de verte in het donker, door het maan licht een gestalte mijn richting op lopen. Gedachten en herinneringen flitsen door mijn hoofd, ben ik gevolgd de hele tijd en heb ik niks gemerkt.

kijk in mijn ogen

2. Neee….. ach fuck it , ik ben moe en kan niet meer. Ik steek mijn blunt weer aan en inhaleer. De rook trekt weg en voor me staat een gestalte met een grote cowboyhoed en zware donkere regenjas tot aan de grond. Ik kan het niet late mijn lippen te tuiten en dat bekende westerndeuntje te fluiten, en wacht alleen nog dat hij zijn holster trekt. Mag ik naast jou komen zitten vraagt hij, ik knik en bied hem mijn blunt aan terwijl hij gaat zitten. Nee bedankt dat spul heeft mijn vader gemaakt daar ben ik allergisch voor, al die chemie die nu door jou aderen stromen, die heb ik laten creëren. Meer voor mij zeg ik en inhaleer. Herken je mij niet vraagt de vreemdeling die ik niet goed kan inschatten maar enigszins bekend voelt. “Nee” van één of ander feest, of ben jij een broer van, vraag ik terug. Ik heb mij over jou laten informeren vanaf dat jij klein was zegt de vremdeling. Nou begin je een beetje eng te klinken vriend zeg ik wat serieuzer tegen de vreemdeling, zodat hij mijn sarcasme goed kon horen. Als ik jou dood wou hebben hadden we hier toch niet zitten te babbelen. Ik bied hem nog een keer mijn blunt aan. Hij lacht…..

u voelt niets

3. hij vraagt weet jij waarom ik hier ben, en ik zeg ja. Jij hebt mij niets te bieden want ik heb al niets meer te verliezen omdat alles al verloren is. Zit tot aan mijn strot toe in de drugs en geweld, en geef er niet om te sterven want dan is het mijn tijd. Wil je dan niet de grootste, rijkste en machtigste worden in de wereld die jij nou bent ingerold. Ik schiet in de lach en zeg voor mijn ziel, je zal die van mijn vader en moeder voor niks krijgen en daar zal ik ook niet wijzer van worden. Mijn familie zou die van mij aan jou verkopen voor een tweede hands auto als ze hier met jou onder die boom zouden zitten. Nou lacht hij harder dan eerst, wijst naar mij en zegt jij bent nog krankzinniger dan ik dacht. Hoestend kuchen en rochelend schiet ik in de lach en geef hem een gooi naar links. Klootzak proest ik. Zullen we wedden dat ik jou kan verleiden fluisterde hij nadat ik was bijgekomen van het lachen. Voor wat, weet jij alles dan vraag ik hem. Ja en geen vraag of wens is te gek. Voor alles, de rest van mijn familie en die van mij. Ok maar alleen als jij weet wat ik wil zei ik tegen de vreemdeling.

zzz zzz

4. Hard lachend draaide hij zich naar mij toe en wilde beginnen. Ho wacht even, mag ik je even wat anders tussen door vragen als we toch bezig zijn. Jezus christus vloekt de vreemdeling en zucht oké één vraagje dan omdat jij het bent. Ok bedankt zeg ik en vraag, “ wat voor een deal heb jij met ome jan” man. Hij glimlacht en zegt dat is tussen ome jan en mij mijn vriend en zijn ogen gloeien op. We gaan verder zei hij en keek me aan, zeg me wat wil jij weten. De waarheid zeg ik de waarheid. Nou die krijg je als je de weddenschap wint en als ik win ben jij en al jou familieleden alles kwijt. Ja antwoord ik de vreemdeling, als jij weet wat ik van jou wil hebben mag jij alles hebben, weet jij wat ik wil ? Hij kijkt me aan en ziet niks, en het lijkt wel of hij een soort van verbaast kijkt. Ik geef toe zegt hij ik weet het niet. Ik wil jou ziel voor een tijdje, antwoord ik hem en blaas mijn longen weer leeg. Hij lacht en zegt waarom zou jij denken dat ik een ziel zou hebben, en of jij dat wel kan hebben. Heb ik gewonnen vraag ik de vreemdeling terwijl ik een nieuwe rol.

wake the fuck up

5. Ja eerlijk is eerlijk ik steek mijn blunt in de brand inhaleer blaas mijn longen leeg en ruik een lichte zwavellucht om mij heen hangen. Ik kijk om mij heen en zie dat de vreemdeling is verdwenen en de regen is opgehouden. Ik sta op en begin weer met lopen als ik opeens een gepiep uit mij zak hoor komen. Mijn mobile heeft weer bereik en ik kan een taxi bellen als ik godverdomme weet waar ik ben.

Het is 1995 ergens bij Amsterdam, ben 25 en zwaar naar de kloten en wil nu naar mijn nest. De wereld ontdekken, maar dan vanaf morgen.

we gaan naar de klote

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s